mandag 21. april 2014

Bøker jeg har lest: Manualen

Manualen av Shane Kuhn


Manualen
Shane Kuhn
Utgitt: 2014
337 sider
ISBN: 9788279005896
Terningkast: 5
John Lago kan jobben sin godt. Han jobber alltid som en praktikant i store firmaer, hvor han ofte stiger raskt i gradene. Merkelig nok forsvinner han like raskt som han dukket opp, og med hans forsvinning dør alltid en av lederene i firmaet. Rart det der. Nå viser det seg at Lago egentlig jobber for Human Resources Inc. som har gjort stor butikk i å bruke praktikantstillinger som skalkeskjul for leiemordere. Ganske smart egentlig, da HR Inc. bare tar på seg jobber hvor målet er høyt i rang hos forskjellige firmaer. Og praktikantene blir aldri husket, men får likevel veldig god tilgang til målene sine.




Lago går snart av med pensjon siden han snart fyller 25, og i den anledning skriver han en nøye gjennomgang av sitt siste oppdrag, samtidig som at han forteller om tidligere oppdrag, for å lage en "manual" for nyansatte. Det her er såklart noe HR Inc. ikke ville likt, så ikke bli sett med den boka her. Det kan føre til for tidlig død...

Jeg likte Manualen godt som en veldig god actionfilm i bokform, men den er nok ikke det dypeste man kan lese. Det er såklart ikke en dum ting, siden den er ekstremt god som actionbok. De tingene som kanskje er litt dypere er ting jeg ikke er helt sikker på om var med meningen. Som det faktum at Lago ofte gjør helt utrolige ting i kamp, samtidig som at han kommer med halv-cheezy one-linere. Er disse tingene noe han faktisk gjorde i virkeligheten, eller er det han som overdriver veldig? Han er jo tross alt forfatteren. Og innimellom får man FBI sine notater, da de overvåker Lago, som gir mer innsikt i hvordan Lago kanskje egentlig er.

Actionsekvensene er ganske utrolige. Blodige, koreografert til de grader, og faktisk ganske morsomme til tider. Dialogen er til tider litt for "actionhelt", men nå er jo og det meningen. Rå tror jeg er det beste ordet for å beskrive boka. I tillegg klarer Kuhn å skrive inn en ganske overraskende slutt. Om du bare vil bli underholdt så er Manualen et godt valg.

Min score: 5 av 6 lyddempere

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar